Over ons

sTimul is door ZorgSaam opgericht in oktober 2011 in het kader van belevingsgericht werken. Dankzij deelname aan een Europees project is sTimul tot stand gekomen. Het oorspronkelijke sTimul concept is uitgedacht in Vlaanderen, door sTimul Moorsele. sTimul Moorsele heeft ons begeleid in de opstart van het zorgethisch lab in Terneuzen.

Wat doet sTimul?

sTimul laat zorgverleners en studenten nadenken over de dagelijkse zorg die zij geven. Doe je dat wel goed? Kan dat niet beter? Centraal staat hoe zorgverleners een echt nieuwe manier van zorgen aan kunnen leren, die uitgaat van de cliënt. Dit doen we door zorgverleners te laten ervaren hoe het is om zorgafhankelijk te zijn, zodat deelnemers zelf vanuit hun ervaring de vertaling kunnen maken naar wat er anders of beter kan binnen hun eigen werksituatie.

sTimul confronteert zorgverleners met hun eigen gedrag en laat ze daardoor leren het anders te doen. De resultaten van sTimul zijn niet groots en meeslepend, maar zijn voelbaar door de individuele cliënt.

Zorgverleners en leerlingen hebben na een sTimul inleefsessie:

  • meer aandacht voor de noden en wensen van de cliënt,
  • kunnen beter aansluiten bij de cliënt en
  • zijn zich bewust van het verschil tussen hun eigen waarden en normen en die van de cliënt.


 Zij maken andere keuzes, keuzes die de cliënt ten goede komen. En maken zo de zorg iedere dag een beetje beter. Stelt u de cliënt centraal binnen uw organisatie? Dan kan sTimul u daarin ondersteunen op diverse manieren. Wij leveren maatwerk en denken graag met u mee.