Carin Gaemers onder de indruk van inleefsessie

Geplaatst: 5 juni 2017

Op 21 april verwelkomden wij in ons zorgethisch lab in Terneuzen een diverse groep simulanten voor een inleefsessie. Op uitnodiging van sTimul heeft Carin Gaemers, mede namens Hugo Borst, ook deelgenomen aan de inleefsessie.

Hugo Borst en Carin Gaemers zijn bekend van het Manifest: ‘Scherp op Ouderenzorg’. Naast alle aandacht rond het manifest hebben zij begin dit jaar in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds het platform ‘Trots op Ouderenzorg’ gelanceerd om de positieve kant van de ouderenzorg te belichten.

De deelnemers van de sessie waren allen werkzaam in of verbonden met de ouderenzorg. De groep deelnemers bestond naast Carin Gaemers, uit medewerkers van ZorgSaam Emmaus, van Eilandzorg en woonzorgcentra KMSI De Hoge Heide en De Winde uit Vlaanderen. Drie Scalda studenten die de werken en leren variant van de opleiding Verzorgende 3IG van Scalda volgen, namen tijdens de inleefsessie de zorg voor de simulanten op zich.

Na de inleefsessie waren de deelnemende simulanten zichtbaar onder de indruk van hun ervaring, zo ook Carin Gaemers. Ze omschreef het als een: “Unieke, overrompelende en onvergetelijke ervaring. Hoe meer mensen gebruik maken van de kennis van sTimul hoe beter voor de zorg!”. Ook wij waren wederom onder de indruk van de gedrevenheid van de deelnemers. Mooi om te zien hoe iedereen er een leerrijke ervaring van wil maken. Het maakt ons trots om dit te mogen doen!

Wilt u zelf ook eens ervaren hoe het is om een inleefsessie mee te maken?  Mail of bel ons gerust voor een afspraak.