Nieuws

Mooi artikel op de LOC-website

Geplaatst: 11 december 2018
Het LOC is een netwerk van mensen die willen dat elk mens een waarde-vol leven kan leiden. Ook als die zorg nodig heeft. Zij noemen dat 'waarde-volle zorg'. Op de website van het LOC staat een mooi artikel over het werk van sTimul Nederland rondom Waardigheid & Trots. Bekijk het artikel.

De Cliëntenraad van ZorgSaam op bezoek bij sTimul in het kader van Waardigheid en Trots 

Geplaatst: 1 september 2018
De cliëntenraad van ZorgSaam kwam op bezoek om kennis te maken met sTimul en uitleg te krijgen over de begeleiding die sTimul geeft aan de teams ouderenzorg van ZorgSaam in het kader van het landelijke programma Waardigheid & Trots.

Goede zorg door ervaringsleren

Geplaatst: 1 maart 2018
Het afgelopen jaar heeft sTimul Nederland samengewerkt met 2 andere partners (het Zorgtrainingscentrum in Zwolle en de Participatiekliniek van V&VN) met als doel elkaar beter te leren kennen en van elkaar te leren. Het Zorgpact coördineerde een serie van werkbezoeken om elkaar de werkwijze en faciliteiten te laten zien en ervaringen uit te wisselen. Hoewel er verschillen zijn in aanpak en vormgeving van ervaringsleren, hebben we een duidelijk gemeenschappelijk doel: de zorgprofessional beter in staat stellen goede zorg te verlenen. De zorgethiek staat centraal in iedere aanpak. Als middel bieden onze drie initiatieven, allen op onze eigen manier, inleefsessies aan.

Benieuwd hoe onze klanten een sTimulsessie ervaren?

Geplaatst: 13 december 2017
Zorgpact heeft drie artikelen geschreven over ervaringsleren. Een van die artikelen gaat over sTimul Nederland en het perspectief van managers en leidinggevenden. Hoe kijken zij aan tegen de verandering in hun organisatie die ingezet zijn door de inleefsessies en begeleiding van sTimul? Je leest het verhaal en de ervaringen van onze klant KMSI uit Vlaanderen in dit artikel.

De sTimul-trein gaat maar door!

Geplaatst: 13 december 2017
Op de Landelijke Werkdag van het ZorgPact op 6 december jl. in De Rijtuigenloods in Amersfoort kregen we samen met het Zorgtrainingscentrum Zwolle ruimte toebedeeld in het pop-up lab. 

Blog: Ervaringsleren voor sTimulbegeleiders

Geplaatst: 18 oktober 2017
Afgelopen vrijdag, 13 oktober, zijn Alet, Hans, Jennifer en ik (Anky) zelf weer eens ondergedompeld in het afhankelijk zijn. We waren in het kader van ervaringsleren samen met ZorgPact en het Zorgtrainingscentrum Zwolle op werkbezoek in Brabant bij de Participatiekliniek van V&VN.

Blog: We kunnen nog aardig zijn voor elkaar!

Geplaatst: 1 september 2017
In de vakantie heb ik uitstapjes gemaakt met mijn vader en moeder. Door de ziekte van Parkinson zit mijn moeder in een rolstoel als we naar buiten gaan. Zo zijn we naar een dierentuin geweest, we hebben een boottocht gemaakt, op terras...

Maak bij sTimul kennis met het materiaal van TENA Nederland

Geplaatst: 22 juni 2017
Al sinds de start van sTimul Nederland in 2011 sponsort TENA Nederland sTimul met de levering van incontinentiemateriaal en andere aanvullende producten. Dankzij deze sponsor kan sTimul de inleefsessies nog waarheidsgetrouwer maken. Deelnemers kunnen zelf ervaren hoe het voelt om afhankelijk te zijn van incontinentiemateriaal.

Blog: ‘Wie ben ik?’

Geplaatst: 8 juni 2017
Deze eerste blog is geschreven door Anky de Bakker en Hans van der Linden. Zij hebben 20 juni een workshop verzorgd tijdens een congres van het Leidse Congres Bureau in Utrecht met als thema ‘Onbegrepen gedrag bij dementie’. De eerste blog gaat over hun terugblik op het congres. Veel leesplezier!

Carin Gaemers onder de indruk van inleefsessie

Geplaatst: 5 juni 2017
Op 21 april verwelkomden wij in ons zorgethisch lab in Terneuzen een diverse groep simulanten voor een inleefsessie. Op uitnodiging van sTimul heeft Carin Gaemers, mede namens Hugo Borst, ook deelgenomen aan de inleefsessie.

Inleefsessie sTimul: confronterend en leerzaam tegelijk

Geplaatst: 1 juni 2017
Dit voorjaar besteedde Zorgpact aandacht aan sTimul in haar nieuwsbrief. Ze plaatsten een stukje over de ervaring van één van de deelnemende Scalda studenten.