Teambegeleiding

sTimul ondersteunt organisaties bij het reflecteren op de dagelijkse zorgpraktijk. Dit met als doel om de zorg nog beter te laten aansluiten bij de bewoners en hun wensen en behoeften.

In overleg met de organisatie en teams stellen we een traject samen. Reflectiegesprekken met de teams horen hier vrijwel altijd bij, aangevuld met:

 • Observaties op locaties door sTimul, gevolgd door spiegeling: is dit herkenbaar?
   
 • Observaties door medewerkers, op een andere afdeling/unit, begeleiding door
  sTimul. Aansluitend een gesprek: wat heb je gezien en wat betekent dit voor je eigen werk?
   
 • Activiteiten met bewoners georganiseerd door medewerkers, met begeleiding van sTimul. Aansluitend een reflectiegesprek, wat heb je meegemaakt en gezien, wat betekent dit?
   
 • Inleefsessies
   
 • E-learningmodules.

Voorbeeld E-learningmodules:

U woont nu hier van Gerke de Boer voor bewoners met dementie.
sTimul heeft voor de ZorgSaam Zorggroep deze e-learning ondersteunt met teamgesprekken na elke module. Herkennen teams wat er in de e-learning aan bod kwam, wat speelt er op dat moment in hun team, hoe zouden ze hier mee om kunnen gaan?

E-learning 'Zo thuis als mogelijk' in kader van programma Waardigheid & Trots.
Deze e-learning heeft sTimul zelf ontwikkeld voor ZorgSaam. In deze e-learning staat de overgang van “wij zorgen voor u” naar “u komt hier wonen” centraal. Het draait om bewustwording creëren bij medewerkers om anders te leren denken en dit toe te passen in hun dagelijkse praktijk.